DIA MUNDIAL PER A L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES

El Club Rítmica Mataró ja s’ha adherit a la campanya que dins del programa “Dones i Esports” promou la Generalitat de Catalunya.

Volem d’aquesta manera contribuir a la major sensibilització possible de la societat mataronina, així com encoratjar a les nenes, noies i dones a denunciar públicament qualsevol mena d’agressió de gènere, també en el món de l’esport.

En aquest sentit, el proper dissabte 25 de novembre -Dia Mundial per a l’eliminació de la violència envers les dones- donarem lectura, just abans dels entrenaments de tecnificació, al Manifest* que totes les entitats esportives catalanes adherides compartim.

Per una Catalunya lliure de violències sexuals.

*Des de la nostra entitat i des del món de l’esport ens adherim al Manifest Institucional per a l’eliminació de la violència envers les dones. Volem reivindicar els drets fonamentals de les dones no com una queixa ni com un caprici, sinó com una responsabilitat de tothom per eradicar la violència masclista. Ja n’hi ha prou. I això no és un desig, ni un somni: és una necessitat urgent.

Avui us assenyalem a vosaltres, als violadors, als abusadors, als assetjadors, als maltractadors. Us diem que no teniu cap poder sobre el nostre cos, que les dones no som propietat de ningú, que som lliures per decidir amb qui volem estar i amb qui no volem estar.

Als professionals dels mitjans de comunicació i la publicitat en el món de l’esport, us exigim que no banalitzeu amb el masclisme que mata les dones, que no perpetueu tòpics que atempten contra la dignitat i que no difongueu imatges de dones sotmeses als homes.

Tots i totes ens comprometem a no callar si sabem què passa i a no mirar cap l’altra banda perquè ningú pot privar-nos dels nostres drets com a dones. Reivindiquem el dret a ser lliures i poder gaudir d’una societat i d’un esport que respecti els drets fonamentals inherents als drets humans.

ICDcartel_25N2017_pisarra_web

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s